Kia rekonštruuje nemocnicu v Žiline. Prvá fáza bola úspešne ukončená


Foto: Kia rekonštruuje nemocnicu v Žiline. Prvá fáza bola úspešne ukončená
Galéria: 3 fotky
  • Závod Kia prostredníctvom svojho nadačného fondu v Nadácii Pontis podporil rekonštrukciu Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline sumou 370 000 eur
  • Prestavba bola realizovaná na oddeleniach pediatrie a detskej ortopédie, oftalmológie, otorinolaryngológie a v liečebni dlhodobo chorých
  • Dobrovoľníci z automobilky zároveň prispeli k vymaľovaniu priestorov detského oddelenia

Predstavitelia spoločnosti Kia Motors Slovakia odovzdali do opätovného užívania štyri vynovené oddelenia Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline. V období od 1. júna do konca októbra tohto roku prešli prestavbou oddelenia pediatrie, oftalmológie, otorinolaryngológie a liečebne dlhodobo chorých. Stavebné práce boli financované prostredníctvom Nadačného fondu Kia Motors Slovakia v Nadácii Pontis.

Z celkovej sumy 370 000 eur boli zrekonštruované nielen nemocničné priestory, ale časť finančných prostriedkov bola použitá i na nákup polohovateľných postelí a ďalšieho potrebného vybavenia izieb pre pacientov.

Zatiaľ, čo prvú fázu projektu realizovala spoločnosť Kia cez svoj nadačný fond v Nadácii Pontis, druhú fázu bude od januára 2016 zastrešovať výlučne prostredníctvom vlastnej novozriadenej nadácie. Spoločnosť Kia Motors Slovakia v období od júna do konca októbra tohto roka finančne i technicky zabezpečila výmenu 16 kusov interiérových a exteriérových dvier, 212 okien ako aj prestavbu balkónov na štyroch zrekonštruovaných oddeleniach. Počas stavebných úprav sa použilo 403,22 m2 zábradlia a položilo sa 1 236,8 m2 PVC..

„Rekonštrukcia žilinskej nemocnice predstavuje pre našu spoločnosť ďalší z dlhodobých projektov. Naším cieľom je zlepšenie podmienok nielen pre samotných pacientov, ale aj zdravotnícky personál, ktorý sa o nich dennodenne stará. Starostlivosť o chorých ľudí nie je pre nich len zamestnaním, ale aj životným poslaním,“ povedal Eek-Hee Lee, prezident a CEO spoločnosti Kia Motors Slovakia.


Celkom 38 dobrovoľníkov z automobilky sa podieľalo na vymaľovaní izieb pediatrického oddelenia. Dobrovoľníckou činnosťou v priestoroch nemocnice strávili viac ako 260 hodín.

Bolo tiež zakúpených 24 nemocničných polohovateľných postelí, 24 nočných stolíkov a 24 matracov. Spoločnosť zároveň nemocnici darovala 200 stoličiek, 70 svietidiel a 270 kusov úsporných žiariviek. 

Druhá fáza projektu rekonštrukcie žilinskej nemocnice je naplánovaná na obdobie rokov 2016 až 2017. Jej súčasťou bude aj dokončenie rekonštrukčných prác v liečebni dlhodobo chorých a pediatrie, kde vďaka terénnym úpravám vznikne priestor na vybudovanie detského parku. Nový šat v blízkej budúcnosti získa aj oddelenie urológie.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu