Župa investuje viac ako 700-tisíc eur do strednej školy v Martine. Zmeny sa dočkajú tieto odbory


Foto: Župa investuje viac ako 700-tisíc eur do strednej školy v Martine. Zmeny sa dočkajú tieto odbory Foto: ŽSK

Študenti odboru cukrár/ka na SOŠ obchodu a služieb v Martine využívajú novo zrekonštruované priestory. Rekonštrukcia strediska praktického vyučovania bola financovaná zo zdrojov krajskej samosprávy a stála 275-tisíc eur.

Komplexná rekonštrukcia strediska praktického vyučovania prebiehala od decembra 2022 do septembra 2023. Súčasťou prestavby bolo zateplenie budovy, oprava fasády, zateplenie strechy s novou strešnou krytinou, nové podlahy, okná, dvere, vzduchotechnika, výmena elektroinštalácie, zrekonštruované sociálne zariadenia a vstupné schodiská vrátane zábradlia.

V súčasnosti prebieha v priestoroch na ulici Gogoľovej v Martine aj rekonštrukcia budovy pracoviska praktického vyučovania pre študentov odborov kaderník/kaderníčka a kozmetik/kozmetička. Vzniká tiež nová učebňa pre odbor grafik tlačových médií.


Okrem komplexnej rekonštrukcie pribudne aj nové materiálno-technické vybavenie učební a zariadenie pre zázemie majstrov odborného výcviku. Župa na to vyčlenila takmer 500-tisíc eur.

„Momentálne máme vypracovanú projektovú dokumentáciu a je vydané stavebné povolenie aj na rekonštrukciu budovy, v ktorej sa nachádza stredisko odborného výcviku pre polygrafické odbory ako knihár, grafik tlačových médií, operátor tlače. Uvedomujeme si,  aké dôležité je pracovať a študovať v prostredí, kde sa žiaci a ich pedagógovia cítia príjemne, v podmienkach ktoré zodpovedajú súčasným štandardom,“ uviedla Erika Jurinová, predsedníčka ŽSK. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu