Hojdačka vo Vrátnej ponúka panoramatické výhľady v zime aj v lete. Ako sa k nej dostať?


Foto: Hojdačka vo Vrátnej ponúka panoramatické výhľady v zime aj v lete. Ako sa k nej dostať? Foto: FB: Hotel Boboty/Ján Cabadaj a leto.vratna.sk

Dnes aj počas víkendu by malo v Žilinskom kraji prevládať príjemné počasie s kladnými teplotami a bez väčších zrážok. Mnohých ľudí slnko určite vytiahne do prírody, na prechádzku či náročnejšiu turistiku.

Obľúbenými cieľmi nielen rekreačných turistov sú rôzne rozhľadne a hojdačky, ktorých máme na našom území skutočne mnoho. Vedeli ste, že jedna z novších hojdačiek s nádherným výhľadom stojí aj vo Vrátnej doline?

Drevená hojdačka, ktorá ponúka panoramatický výhľad na hrebeň Malej Fatry, sa nachádza na vrcholovej stanici sedačkovej lanovky Vrátna - Paseky. Vďaka tomu sa k nej dostanú aj starší ľudia či rodiny s deťmi. Lanovka premáva každý deň od 8:30 hod. do 15:30 hod., tento harmonogram však zatiaľ platí len do soboty 17. februára. Aktuálne časy nájdete na webe lanovky.sk.

Peši sa k hojdačke dostanete napríklad chodníkom od Chaty Vrátna ku Chate na Grúni. Táto cesta trvá približne 45 minút, následne treba prejsť ďalších 15 minút k vrcholovej stanici lanovky. Pre skúsenejších turistov je vhodná aj hrebeňovka zo Snilovského sedla, kam sa dá taktiež dostať lanovkou.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu