Novinky spod Strečna: Frekventovanú cestu I/18 počas najbližšieho víkendu napokon neuzavrú


Foto: Novinky spod Strečna: Frekventovanú cestu I/18 počas najbližšieho víkendu napokon neuzavrú Foto: Archív – Facebook/Polícia Žilinský kraj

V stredu 7. februára 2024 sa na frekventovanú cestu I/18 vedúcu popod Strečno zosypalo viacero skál. Tie našťastie nikoho nezranili, poškodili však niekoľko vozidiel a dokonca aj samotnú vozovku. Okresný úrad v Žiline preto vyhlásil pri Strečne mimoriadnu situáciu a k veci zasadal aj krízový štáb.

Ten neskôr informoval o inžinierskogeologickom prieskume, ktorý mal prebehnúť na skalnom masíve v prípade priaznivého počasia už nasledujúci víkend 17. a 18. februára. Podľa vyjadrenia obce Strečno na sociálnej sieti však v plánoch dochádza k zmene.

„Oznam pre motoristov. Tento víkend 17. – 18. 2. 2024 nebude uzavretá premávka na ceste I/18,“ uviedlo v krátkosti vedenie obce. Ako však dopĺňa dopravný servis Ako je na tom Strečno?, v prípade prejazdu touto lokalitou je potrebné aj napriek tomu počítať s miernymi obmedzeniami. „Cez víkend sa budú najprv navážať prenosné ochranné betónové zábrany,“ vysvetľuje dopravný servis.

K rozhodnutiu zisťujeme bližšie informácie a správu budeme aktualizovať.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu