Motorkári nemajú súdnosť a ohrozujú nielen seba ale aj ostatných. Teplota ráno bola -8°C


Foto: Motorkári nemajú súdnosť a ohrozujú nielen seba ale aj ostatných. Teplota ráno bola -8°C

“Motorkár na fotografií si zrejme svoj život neváži a v pokoji ohrozuje nielen seba, ale aj ostatných účastníkov premávky,” myslí si Andrea, ktorá nás upozornila na príspevok na Facebooku.

Teplota na teplomeri ráno klesla až na -8°C pričom na niektorých úsekoch ciest v meste sa tvorila námraza. Najviac na mostoch. 

Šmykľavé cesty, zima a ľad na vozovke, to sú dôvody, ktoré niektorých motorkárov neodradia. Je pravdou, že majitelia motocyklov potrebujú často prísť s motorkou napríklad na overenie VIN čísel, alebo STK aj v zimných mesiacoch. Existuje však možnosť využiť prívesný vozík. Tí skúsenejší zvolia jazdu na motorke, nakoľko vedia, čo od ciest v tomto období očakávať. Často sa však na cestách objavia práve neskúsení vodiči - amatéri, ktorí situáciu podceňujú.

Za posledné dni sa udialo niekoľko vážnych nehôd. V žiadnej síce neboli účastníkmi motocyklisti, hlavnú úlohu ale zohrala šmykľavá cesta. To, či tento motocyklista jazdil na motorke naozaj len preto, že ju musel niekam prepraviť a nemá iné možnosti, alebo či mu nevadí zima a jazdí stále, sa už asi nedozvieme.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu