Cisterna nabúrala do auta mamičky na Košickej, zahraničný vodič z miesta ušiel. Videli ste niečo?


Foto: Cisterna nabúrala do auta mamičky na Košickej, zahraničný vodič z miesta ušiel. Videli ste niečo? Foto: google.com a majiteľka poškodeného vozidla

Včera krátko po poludní došlo na jednej z najfrekventovanejších ciest v Žiline k dopravnej nehode. Vodič, ktorý ju spôsobil, však z miesta ušiel. Mladá česká mamička, ktorá sedela v nabúranom vozidle so svojou dvojročnou dcérkou, teraz hľadá svedkov incidentu.

V pondelok 12. februára približne o 12:50 hod. prechádzala vodička so svojím osobným autom po Košickej ulici. Smerovala od Martina ku križovatke s ulicami Nemocničná a Na Horevaží. Pred semaforom zastavila na červenú.

„Když jsem se u semaforu rozjížděla na zelenou, jel předemnou naklaďák a chvíli na to jsem slyšela troubit cisternu. Já jela snad 40-tkou, když jsem se rozjížděla, a cisterna asi 70 ve vedlejším pruhu. Zatroubila a pak už jsem jen viděla, jak do mě najela a jak letělo pryč zrcátko,“ opísala hrozivý zážitok Vodička menšieho vozidla.


Po tom, ako do nej nákladné vozidlo nabúralo, zapla výstražné svetlá a zastavila. Vodič cisterny šiel však ďalej. Ostatní motoristi na ňu začali trúbiť, prešla preto na bezpečnejšie miesto a až odtiaľ privolala políciu.


Na Košickú podľa jej slov dorazili aj dopravní policajti, ktorí prisľúbili, že budú jej prípad riešiť. Po istom čase ju mali opäť kontaktovať so zlou správou - kamerový záznam z križovatky nebol dostatočne zreteľný.

Mamička si stihla všimnúť iba nemecké evidenčné číslo vozidla. Kabína vodiča aj cisterna mali podľa nej bielu farbu, na cisterne sa nachádzal pravdepodobne modrý pásik. Mladá žena preto prosí prípadných svedkov nehody, aby jej pomohli nájsť vinníka.

Moc prosím všechny o pomoc. Naštěstí se nic nestalo, ale pořád nechápu, jak jsou lidi bezohlední. Tím myslím i ostatní účastníky provozu, že na mě troubí, jakože ať jedu nabouraná s malým dítětem a nezdržuji?“ dodala vodička.

Pokiaľ ste včera popoludní prechádzali najvyťaženejšou križovatkou v Žiline a všimli ste si tento dopravný incident, kontaktujte políciu a majiteľku poškodeného auta na Facebooku alebo e-mailovej adrese rnela@seznam.cz.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu