V Turci predávajú gotický kaštieľ za 378-tisíc eur. Nového majiteľa hľadá už pol roka


Foto: V Turci predávajú gotický kaštieľ za 378-tisíc eur. Nového majiteľa hľadá už pol roka Foto: Matica slovenská

Ste milovníkom histórie a máte peňazí nazvyš? V tom prípade sa môžete stať majiteľom historickej nehnuteľnosti, ktorá sa nachádza v regióne Turiec. Na predaj je totiž kaštieľ postavený v druhej polovici 17. storočia, jeho jadrom je gotická stredoveká kamenná kúria z 15. storočia.

Kaštieľ sa nachádza v krásnom prostredí okrajovej časti obce Necpaly, v pohorí Veľká Fatra. Zaplatíte zaň takmer 380-tisíc eur. Unikátna historická stavba hľadá svojho nového majiteľa už takmer pol roka. 

„Kaštieľ nepravidelného tvaru čiastočne zasadený do svahu je dvojpodlažný, fasády kaštieľa sú hladké, s jednoduchými oknami, v priečelí s nadokennými rímsami a so šindľovou strechou. Miestnosti v prízemí sú jednak s klenbami ako aj s drevenými trámovými stropmi, v poschodí sa nachádzajú miestnosti s čiastočne poznateľnými stropnými maľbami,“ približuje realitná maklérka. 

K dispozícii je pozemok veľký 1,7 hektára s obytnou plochou 1250 metrov štvorcových. V objekte bol realizovaný archeologický prieskum. Za bránami kaštieľa sa skrývajú aj hroby bývalých majiteľov, na jednom z náhrobných kameňov pritom vidieť meno Benjamina Franklina. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu