Počasie sa zhoršuje! V Ružomberku stúpla povodňová hrozba na 3. stupeň, v Jasnej sa roztrhla obloha


Foto: Počasie sa zhoršuje! V Ružomberku stúpla povodňová hrozba na 3. stupeň, v Jasnej sa roztrhla obloha Foto: Facebook/Liptovský Hrádok

Hoci meteorológovia na dnešný deň varovali pred silnými dažďami a možnosťou povodní, skutočnosť, žiaľ, prekračuje očakávania. O zhoršujúcom sa počasí informoval portál imeteo.sk, ako aj Slovenský hydrometeorologický ústav.

V Žilinskom kraji sú dažďu najväčšmi vystavené okresy Ružomberok a Liptovský Mikuláš, povodne však hrozia aj v Žiline, Bytči, Martine a Turčianskych Tepliciach. Hoci predpovede očakávali úhrn zrážok nanajvýš 40 až 50 milimetrov za deň, v lyžiarskom stredisku Jasná už teraz spadlo takmer 70 milimetrov.

„Skutočnosť potvrdzujú aj amatérske stanice v okolí. Na Lúčkach spadlo už takmer 45 milimetrov a hotel FIS Jasná eviduje na svojom zrážkomery už 67 milimetrov zrážok,“ uvádza Peter Minárik z imeteo.sk.



Najhoršia situácia je aktuálne v okolí Nízkych Tatier, podľa Minárika však máme to najhoršie ešte len pred sebou. V tejto oblasti by mohlo podľa predpovedí spadnúť ďalších 80 milimetrov zrážok.

V ohrození sú aj obyvatelia a ich majetok v okrese Ružomberok. Slovenský hydrometeorologický ústav tu zvýšil stupeň povodňovej výstrahy z druhého na tretí. V Liptovskom Mikuláši zatiaľ ostáva v platnosti druhý stupeň.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu