Muž v Čadci kráčal stredom koľajníc v tmavom oblečení. Rušňovodič ho zbadal neskoro


Foto: Muž v Čadci kráčal stredom koľajníc v tmavom oblečení. Rušňovodič ho zbadal neskoro Foto: ilustračné, Facebook/Makovská strela

Počas dnešného rána došlo v Čadci k tragickej zrážke chodca s vlakom, pri ktorej prišiel o život 51-ročný muž. Na miesto nehody bola privolaná polícia, ktorá nešťastnú udalosť dokumentovala viac ako dve hodiny. Železničná doprava bola dočasne prerušená. 

Žilinská krajská polícia nám uviedla bližšie informácie ohľadom toho, ako k zrážke došlo. Nehoda sa stala približne 1,5 kilometra od zastávky Čadca, pri kysuckej nemocnici. Osoba mužského pohlavia kráčala v strede koľajnicového pásu v smere na obec Raková.

„Rušňovodič po spozorovaní osoby použil zvukovú návesť pozor a rýchločinné brzdenie, no pre krátku vzdialenosť už nedokázal stretu zabrániť,“ uviedla hovorkyňa Zuzana Šefčíková. 

Muž, ktorý bol podľa polície navyše ešte aj v tmavom oblečení, skončil pod kolesami makovskej strely. Utrpel mnohopočetné zranenia nezlučiteľné zo životom. Poverený príslušník udalosť realizuje ako prečin usmrtenia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu