Z bytu v Žiline sa ozýval krik. O pomoc volala zranená seniorka, ktorú policajti našli na balkóne


Foto: Z bytu v Žiline sa ozýval krik. O pomoc volala zranená seniorka, ktorú policajti našli na balkóne Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Žilinským sídliskom sa niesol neutíchajúci krik. V jednom z panelákov neznáma osoba volala o pomoc, občania preto urýchlene zalarmovali políciu.

Na miesto bola za účelom preverenia oznámenia ihneď vyslaná pohotovostná motorizovaná jednotka Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline, ktorej sa vďaka rýchlej reakcii podarilo zachrániť ľudský život.

„Po príchode k bytovému domu hliadka počula ženský hlas volajúci o pomoc. Policajti neváhali ani minútu a vošli do bytového domu. Za dverami bytu počuli volanie o pomoc a začali búchať na dvere. Hlas postupne slabol, vznikla dôvodná obava o život a zdravie a tak policajti využili oprávnenie otvoriť byt,“ spresnila krajská hovorkyňa PZ.


Po vstupe do bytu policajní príslušníci zistili, že na balkóne leží seniorka, ktorá upadá do bezvedomia. Policajti neváhali a ženu urýchlene uložili do stabilizovanej polohy. Následne jej poskytli predlekársku prvú pomoc a v jej blízkosti čakali na príchod zdravotníkov.

Posádka rýchlej zdravotnej pomoci sa do bytu dostavili o malú chvíľu. Seniorku v zlom zdravotnom stave prebrala do vlastnej starostlivosti a následne bola pacientka prevezená do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu