Mimoriadne činy by nemali zostať v tajnosti. Nominácie na Osobnosť mesta Žilina sú spustené


Foto: Mimoriadne činy by nemali zostať v tajnosti. Nominácie na Osobnosť mesta Žilina sú spustené

Poznáte výnimočnú osobnosť, ktorá svojou záslužnou činnosťou prispela k rozvoju mesta Žilina? Mimoriadne činy by nemali zostať v tajnosti. Žilinská samospráva aj tento rok hľadá ľudí, ktorých na jeseň ocení titulom Osobnosť mesta Žilina.

„Vítané sú nominácie na osobnosti, ktoré dosiahli vynikajúce výkony presahujúce regionálny rámec vo vede, technike, kultúre, športe, v sociálnej alebo spoločensko-politickej oblasti. Za obzvlášť významné zásluhy môže mesto udeliť Čestné občianstvo mesta Žilina alebo Cenu mesta Žilina,“ spresňuje mesto s tým, že ocenenia môžu byť udelené aj „in memoriam“.

Verejnosť môže nominácie odosielať až do 29. februára 2024. Nominačný list nájdete na webovom sídle mesta po kliknutí SEM. Vyplnený ho následne pošlite na e-mailovú adresu osobnosti@zilina.sk alebo poštou na adresu mestského úradu (Mestský úrad v Žiline, Námestie obetí komunizmu 1, 011 31 Žilina), pričom na obálku pripíšte heslo „Osobnosti“.


Nominácia musí obsahovať aj životopis alebo stručnú charakteristiku nominovaného, dôvod na udelenie ocenenia a súhlas nominovaného s udelením ocenenia a spracovaním osobných údajov,“ doplnilo mesto.

Počas takmer 30-ročnej tradície oceňovania výnimočných osobností pribudlo do mestskej siene slávy množstvo významných mien. Naposledy sa tejto pocty dostalo Ladislavovi Valkovičovi a Valérii Hrabovcovej, ktorí získali uznanie za zásluhy o rozvoj a reprezentáciu mesta. Čestné občianstvo in memoriam udelila samospráva Michalovi Maximiliánovi Scheerovi, Cenu mesta Žilina in memoriam Mikulášovi Mlynarčíkovi a Cenu primátora mesta získal Marek Mintál a in memoriam aj Milan Hodoň.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu