Starostka obce Lodno šoférovala cez víkend opitá. Nafúkala vyše 2 promile, takýto je jej trest


Foto: Starostka obce Lodno šoférovala cez víkend opitá. Nafúkala vyše 2 promile, takýto je jej trest Foto: ilustračné

Polícia sa cez víkend opäť zamerala na vodičov, ktorí jazdili pod vplyvom alkoholu. Hliadke neunikla ani starostka obce Lodno v okrese Kysucké Nové Mesto.

Moniku Tvrdú hliadka našla po tom, ako v sobotu 3. februára v popoludňajších hodinách prijala oznámenie na linke 158, že po miestnej komunikácii jazdí vodička zo strany na stranu.

„Policajná hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru Kysucké Nové Mesto po vozidle začala pátrať. Vozidlo bolo spozorované odstavené na miestnej komunikácii v obci Lodno, pri ktorom sa nachádzala aj 51-ročná vodička,“ uviedla žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová. 

Následne bola policajnou hliadkou kontrolovaná a podrobená dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2,38 promile alkoholu. Polícia ju obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, žilinský okresný súd ju uznal vinnouStarostka tak už pozná aj svoj trest. 


„Sudkyňa jej uložila peňažný trest vo výmere 2000 eur. V prípade, že by bol peňažný trest úmyselne zmarený, sudkyňa ustanovila obvinenej aj náhradný trest odňatia slobody vo výmere 2 mesiace,“ uviedla Anna Dudová Záborská, hovorkyňa Krajského súdu v Žiline.

„Zároveň sudkyňa obvinenej uložila aj trest zákazu činnosti viesť akékoľvek motorové vozidlá na 30 mesiacov,“ dodala Dudová s tým, že trestný rozkaz je právoplatný.

Starostka tak pravdepodobne po vyše roku vo funkcii príde o svoj mandát. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu