Vodič z Čadce po policajnej naháňačke vybehol z auta a začal utekať. Aj tak ho našli


Foto: Vodič z Čadce po policajnej naháňačke vybehol z auta a začal utekať. Aj tak ho našli Foto: ilustračné

Na Kysuciach sa cez víkend udiala ďalšia policajná naháňačka. Tentoraz bol na úteku 29-ročný muž bez vodičáku. Čadčianskí policajti ho spozorovali v piatok 2. februára v nočných hodinách v obci Skalité na vozidle Audi.

Na základe miestnej a osobnej znalosti vedeli, že muž má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidla, za pomoci svetelného a zvukového výstražného znamenia ho preto chceli zastaviť.  Vodič však nerešpektoval znamenie hliadky, s vozidlom zrýchlil a unikal po miestnej komunikácii. Potom zastavil, vybehol z auta a dal sa na útek.

„Policajti začali prehľadávať okolie, pričom ho spozorovali a stotožnili, že ide o muža z unikajúceho vozidla. Preverovaním bolo zistené, že 29-ročný muž z Čadce má opakovane súdom právoplatne uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá,“ spresnila žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Policajti muža podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Následne ho eskortovali na policajný útvar. Poverený príslušník Policajného zboru 29-ročného muža obvinil z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia a spracoval podnet na návrh na vzatie do väzby.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu