FOTO: Hotelová akadémia na Liptove má nové priestory. Župa do modernizácie vložila vyše 300-tisíc eur


FOTO: Hotelová akadémia na Liptove má nové priestory. Župa do modernizácie vložila vyše 300-tisíc eur
Galéria: 10 fotiek
Foto: Žilinský samosprávny kraj

Z Hotelovej akadémie v Liptovskom Mikuláši sa od septembra 2022 rok ozýval pracovný ruch. Jeho výsledkom sú nové priestory, ktoré skvalitnili teoretickú i praktickú výučbu, no aj voľnočasové aktivity študentov.

„Našim zámerom bolo vyriešiť nevhodné a ekonomicky neefektívne umiestnenie učební mimo areálu školy,“ objasnil riaditeľ školy Peter Pirončiak s tým, že na spodnom podlaží vznikol veľkometrážny priestor, ktorý je spojený s bufetovou časťou, súčasťou je skladový priestor a spevnená vonkajšia terasa.

V nadstavbe na druhom podlaží bola vytvorená veľkometrážna učebňa pre praktické vyučovanie, centrum odbornej prípravy a vzdelávania, slúžiť však bude aj pre workshopy a semináre. Súčasťou nadstavby sú kabinety, fotoateliér a chodbový priestor, ktorý vedie do školskej jedálne.

„Tieto priestory sa vytvorili v rámci spojovacieho krčku blokov B a C. Prvé podlažie je realizované vstavbou, ktorá je prepojená s existujúcimi priestormi spojovacieho krčku. Druhé podlažie je nadstavba nad spojovacím krčkom a vstavbou,“ objasnil riaditeľ.


Z realizácie projektu sa teší aj predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová. „Som rada, že škola napreduje a verím, že žiaci sa vo vynovených priestoroch budú cítiť ešte príjemnejšie. Pred viac ako rokom sme otvárali na škole aj modernizované priestory Centra odborného vzdelávania a výcviku,  vrátane nového materiálno-technického vybavenia a celá budova školy prešla debarierizáciou za viac ako 450 000 eur z IROP,“ doplnila.

Stavebný projekt bol financovaný zo zdrojov kraja, keďže práve župa je zriaďovateľom školy v Liptovskom Mikuláši. Celkové výdavky do modernizácie odborného vzdelávania na hotelovej akadémii  predstavujú 337 593, 07 eur. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu