Bývalý primátor Ján Slota čelí obvineniu zo zneužívania dvoch neplnoletých dievčat


Foto: Bývalý primátor Ján Slota čelí obvineniu zo zneužívania dvoch neplnoletých dievčat Foto: ilustračné - erdely.ma

Exprimátor Žiliny a bývalý predseda SNS Ján Slota čelí trestnému oznámeniu pre údajne sexuálne zneužitie dvoch dievčat. Len 15 a 16 ročné dievčatá podľa informácií, ktoré uviedol Nový čas, mal Slota opiť a potom zneužiť. Ten všetko poprel, aj keď potvrdil, že dotyčné pozná. Polícia potvrdila vyšetrovanie prípadu.

„Ja ju poznám, veď ona stále chodí s nejakými týmito po krčmách,“ uviedol pre denník Nový Čas Slota. Po chvíli dodal, že pozná aj druhé dievča a vybavil si aj okamih, pri ktorom vraj došlo ku krádeži jeho financií. „Veď ony chodia po krčmách. Ja som sedel v jednej krčme a z peňaženky mi ukradli 800 eur, keď som išiel na vécko, a tam je pes zakopaný. A jedna z nich to povedala mne, jej sa to hnusilo. Dostala 300 eur, aby mlčala. Ale ona nemlčala, vrátila mi 300 eur a povedala mi všetko. Toto je tiež za tým,“ uviedol Slota v úrvyvku z rozhovoru pre Nový čas.


Dievča malo prísť domov ako znásilnené

Ako je uvedené v trestnom oznámení, k udalosti malo dôjsť ešte 17. septembra priamo v centre Žiliny. Jedno z dievčat prišlo v osudný večer domov bosé, bez kabelky a s ranou na tvári. “Pri otázkach matky, čo sa jej stalo, sa rozplakala. Vyšlo z nej doslovne, že bola s Jankom Slotom. Celú dobu plakala a dokola opakovala, že ani nemôže povedať, čo sa stalo, pretože je to niečo hrozné a hanbí sa za to,” uviedla matka pre denník.


“Neskoré príchody školáčky sa v nasledujúcich dňoch mali podľa trestného oznámenia neustále opakovať. Vždy sa vyhovárala, že bola s kamarátkami. Až sa stalo, že bola preč z domu dokonca celú noc! Nereagovala na telefonáty ani na esemesky od mamy, ktorá nahlásila jej nezvestnosť. Keď ju policajti našli a priviedli mame, niečo sa v nej zlomilo a konečne sa rozhodla vyrozprávať, čo sa dialo osudného 17. septembra. Podľa trestného oznámenia jej mal politik a expredseda SNS dávať piť alkohol na ex a podať jej aj nejakú tabletku. Práve jej školáčka pripisuje následné výpadky pamäti. Podľa jej slov ju po požití tabletky omámenú zobral na izbu, kde ju napriek jej odporu zneužil,” dopĺňa prípad Nový čas.

K prvému trestnému oznámeniu sa pridalo ďalšie dievča, ktoré malo zažiť podobnú vec. Ako uviedli na polícii, kde vypovedali viac ako 9 hodín, báli sa vyhrážok a vplyvu bývalého primátora Žiliny. “Právnu kvalifikáciu nebudeme konkretizovať vzhľadom na prebiehajúce preverovanie a vykonávanie všetkých  potrebných úkonov v zmysle Trestného poriadku. Taktiež nie je možné poskytnúť v súčasnej dobe  žiadne bližšie informácie  k predmetným oznámeniam ani ku konkrétnym  osobám a vykonávaným  úkonom z dôvodu možného zmarenia alebo  sťaženia vyšetrovania,“ uviedol k prípadu žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Nový čas