VIDEO: Auto v Martine vošlo do protismeru, vodič mu dal prednosť dvakrát na jednej križovatke


Foto: VIDEO: Auto v Martine vošlo do protismeru, vodič mu dal prednosť dvakrát na jednej križovatke Foto: Facebook/Tomáš Fischer

Dať dvakrát za sebou prednosť v jazde tomu istému vozidlu je pomerne nezvyčajné. Ešte menej bežné je, ak toto auto vchádza do protismeru. Takúto kurióznu situáciu zažil v stredu 31. januára vodič, ktorý prechádzal cez Martin. O video zo svojej palubnej kamery sa podelil na sociálnej sieti.

Vozidlo, z ktorého záznam pochádza, išlo po ceste tretej triedy III/2150, ktorou vedie ulica Priekopská, smerom na mestskú časť Priekopa. Nad touto komunikáciou je postavený mostný objekt frekventovanej cesty I/18.


Vodič zastal pod mostom tak, ako mu kázala značka Stoj, daj prednosť v jazde. Tá je na mieste osadená kvôli jednosmernému zjazdu z cesty I/18. Na jeho veľké prekvapenie nedával prednosť vozidlu schádzajúcemu z mosta, ale naopak, autu, ktoré naň chcelo vyjsť.

Osoba, ktorá sedela za volantom červeného Suzuki, si po chvíli pravdepodobne uvedomila, že vošla do protismeru. Otočila sa preto okolo ostrovčeka a vrátila sa, odkiaľ prišla. Vodič jej preto musel dať prednosť druhýkrát.


„Toto je veľmi nešťastná križovatka v Martine. Podľa mňa aj veľmi zle je riešené dopravné značenie (stopka a daj prednosť),“ napísal jeden z komentujúcich.


Obyvatelia aj návštevníci mesta v komentároch pod videom spomínajú na početné situácie, kedy na tomto mieste niekto vošiel do protismeru. Viacerí za to vinia nejasné dopravné značenie z opačnej strany.

Zdroj: google.com

„Nám sa tam stalo niečo podobné. Išli sme od Kauflandu v Martine do Priekopy. Pri schádzaní z nadjazdu jednosmerkou nám zrazu vošlo v protismere do cesty také malé mestské autíčko. Neviem, či si vodička myslela, že sa zmestíme, ale skoro sme sa tam zrazili. Ešte po mne začala trúbiť,“ opísal nebezpečnú situáciu Žilinčan Ján.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu