Precenil svoje schopnosti a uviazol v prudkom svahu. Poľského lyžiara hľadal v Jasnej dron


Foto: Precenil svoje schopnosti a uviazol v prudkom svahu. Poľského lyžiara hľadal v Jasnej dron Foto: Horská záchranná služba

Zatiaľ čo väčšina návštevníkov zimných stredísk využíva upravené zjazdovky, nájdu sa aj takí, ktorí uvítajú väčší adrenalín. Lyžiara, ktorý sa chcel spustiť po freeride svahu, včera v Jasnej zachraňovala horská služba.

V nedeľu 28. januára v popoludňajších hodinách kontaktovala tiesňová linka 112 horských záchranárov so žiadosťou o pomoc pre 34-ročného lyžiara z Poľska. Ten chcel lyžovať po severnej freeride zóne v Jasnej, uviazol však v polke strmého kopca.

Lyžiar ostal stáť v Retranslačnom žľabe smerujúcom do Derešského kotla na tvrdom snehu, ktorý je náročné zlyžovať. Horskí záchranári z oblastného strediska Nízke Tatry ho museli hľadať pomocou drona.

„Následne sa k nemu horskí záchranári priblížili zhora a po vytvorení štandu v mieste uviaznutia, ho postupne spúšťali dolu do Derešského kotla. Odtiaľ spolu so záchranármi zlyžoval na zjazdovú trať číslo 3 s názvom Spravodlivá,“ doplnila horská služba.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu