VIDEO: Naháňačka s výstrelmi na Kysuciach: Plnou rýchlosťou obehol policajtov, ktorí mu stáli v ceste


Foto: VIDEO: Naháňačka s výstrelmi na Kysuciach: Plnou rýchlosťou obehol policajtov, ktorí mu stáli v ceste Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Na Kysuciach prebehla v utorok 23. januára v noci protidrogová akcia. Policajti pri nej museli naháňať 32-ročného muža unikajúceho na vozidle značky Volkswagen Passat. Počas zásahu padli dokonca aj varovné výstrely. Bližšie informácie sme priniesli v staršom článku.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline dnes zverejnilo videozáznam z palubnej kamery v služobnom vozidle policajtov, ktorí sa zúčastnili tejto naháňačky. Zábery zachytávajú neúspešnú snahu zastaviť vodiča Passatu.

Napriek tomu, že policajné auto zastavilo uprostred cesty a jeho posádka dávala vodičovi znamenia na zastavenie, on ho vysokou rýchlosťou obehol v protismere. Policajti následne svoje vozidlo otočili a vybrali sa za ním. Muža sa podarilo zastaviť až potom, ako začali strieľať do vzduchu.


„Tridsaťdvaročný vodič bol obmedzený na osobnej slobode. Po vykonaní procesných úkonov bola osoba prepustená zo zadržania. K zraneniu žiadnych osôb nedošlo. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania,“ uviedla polícia.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu