Deti zo Súkromnej základnej školy na Oravskej ceste v Žiline vyzbierali 3-tisíc eur. Pomohli dvom rodinám aj nemocnici


Foto: Deti zo Súkromnej základnej školy na Oravskej ceste v Žiline vyzbierali 3-tisíc eur. Pomohli dvom rodinám aj nemocnici Foto: Súkromná základná škola a obdarovaní

Deťom zo Súkromnej základnej školy na Oravskej ceste 11 v Žiline záleží na osude tých, ktorí to v živote nemali jednoduché. Pred koncom uplynulého roka spoločne pomohli dvom rodinám a novorodeneckému oddeleniu žilinskej nemocnice.

Súkromná základná škola 11. decembra zorganizovala, tak ako každý rok, Vianočnú burzu. Žiaci si na tento deň pripravili parádny kultúrny program, ale aj vlastnoručne vyrobené dekorácie, suveníry, vianočné ozdoby a upečené pochutiny od výmyslu sveta.

Počas tejto akcie sa podarilo vyzbierať krásnu sumu 3-tisíc eur, ktorú škola rozdelila na tri časti. Presne polovica putovala do rúk mamičky malého bojovníka Matea Padyšáka, ktorého môže dar postaviť na nohy. „Za peniažky z vianočnej burzy budeme môcť malému zaplatiť ďalší rehabilitačný pobyt v Piešťanoch. Z celého srdca ďakujeme za pomoc. Mateo sľubuje, že sa bude snažiť naučiť chodiť,“ poďakovala súkromnej škole jeho mama.

Ďalších 800 eur poslali rodine Eriky Klimčíkovej z Oravy, ktorá sa po tragickej smrti matky stará nielen o svojich potomkov, ale aj o štyroch neplnoletých súrodencov. Pod svoje ochranné krídla ich vzala potom, ako ich otec brutálnym spôsobom kladivom zavraždil milujúcu mamu siedmich detí.

Za zvyšné financie pripravili hmotný dar pre neonatologické oddelenie Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina. Pre novorodeniatka nakúpili až 540 kusov potrebných bavlnených plienok.

Na Súkromnej základnej škole na Oravskej ceste sa totiž riadia heslom: „Skutočná hodnota človeka nespočíva v tom, čo urobí pre seba, ale v tom, čo urobí pre druhých ľudí.“

 „Dovoľte mi vyjadriť srdečné poďakovanie mojim kolegom, ktorí sa s úžasným zanietením podieľali na organizácii celej burzy - nacvičili vianočné vystúpenia, vyzdobili priestory školy a spolu s deťmi pripravili nádherné výrobky, ktoré sa následne na burze predávali. Ďakujem našim žiakom za ich aktivitu, tvorivosť a záujem zúčastniť sa tejto akcie. A v neposlednom rade som zo srdca vďačná rodičom našich žiakov a ostatným návštevníkom, ktorí sa Vianočnej burzy zúčastnili, prispeli aj svojimi doma pripravenými výrobkami a svojou účasťou a podporou veľkou mierou prispeli k tomu, že tento rok bola burza ešte úspešnejšia ako minulý rok. A už sa tešíme na jej ďalší ročník,“ vyjadrila svoje poďakovanie aj riaditeľka Súkromnej základnej školy Mgr. Zuzana Gašparíková.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok