FOTO: Krajskú knižnicu v Žiline menia na moderné priestory. Rekonštrukciou prechádza ďalšie poschodie


FOTO: Krajskú knižnicu v Žiline menia na moderné priestory. Rekonštrukciou prechádza ďalšie poschodie
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/Žilinský samosprávny kraj

Krajská knižnica v Žiline sa postupne mení na moderný, harmonický a najmä polyfunkčný priestor, v ktorom sa návštevníci budú cítiť príjemne pri štúdiu, čítaní či vyhľadávaní informácií. Čiastočnou rekonštrukciou si prešlo druhé poschodie, komplexnou prízemie a v súčasnosti modernizácia prebieha aj na prvom poschodí.

„Prvá etapa zahŕňa rekonštrukciu elektroinštalácie, odstránenie hliníkových podhľadov, úpravu a nástrek stropov, výmenu svietidiel za úsporné LED svietidlá, odstránenie poškodenej dlažby a vyliatie novej podlahy, rekonštrukciu internetovej siete a elektronickej požiarnej signalizácie, obnovu zázemia a úseku regionálnej bibliografie,“ spresňuje Žilinský samosprávny kraj na sociálnej sieti.

Prvú etapu hradí Žilinský samosprávny kraj sumou vo výške viac ako 220-tisíc eur. Na spolufinancovaní projektu sa podieľa aj Fond na podporu umenia sumou 26 288 eur a časť finančných prostriedkov doplatí samotná krajská knižnica z vlastných prostriedkov.

„Knižnica súbežne realizuje úspešný projekt Skvalitnenie služieb Krajskej knižnice v Žiline - obnova 1. poschodia a inštalácia RFID systému, ktorý z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia v hodnote 100-tisíc eur,“ dopĺňa ŽSK s tým, že po úspešnom ukončení prvej etapy budú práce pokračovať výmenou okien, presklením časti steny a dokončením inštalácie klimatizácie a vzduchotechniky.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu