VIDEO: Vodič dodávky v Závodí si vynútil prednosť v protismere


Foto: VIDEO: Vodič dodávky v Závodí si vynútil prednosť v protismere Foto: Čitateľ

Nie všetci vodiči, ktorí jazdia po žilinských komunikáciách, vedia, kto má na cestách prednosť. Dokazuje to ďalšie video od nášho čitateľa zachytávajúce stretnutie so šoférom, ktorý si vynútil prednosť v protismere.

Incident sa stal v piatok 19. januára krátko pred poludním v žilinskej mestskej časti Závodie. Po ulici Pod Hradiskom sa oproti sebe stretli dodávkové vozidlo s firemným polepom a automobil, ktorý viedol náš čitateľ.

„V Závodí som sa stretol s agresívnym vodičom, ktorý má nielenže ohrozil v mojom pruhu, ale ešte sa aj rozčuľoval, že som ho nepustil,“ napísal Žilinčan, ktorého táto skúsenosť veľmi sklamala. Situáciu zachytila palubná kamera v jeho vozidle.


Zatiaľ čo pravá strana cesty, po ktorej išiel on, bola prejazdná, na ľavej strane stálo pred domami niekoľko parkujúcich áut, ktoré vytvorili prekážky v premávke. Po chvíli sa oproti nemu vynorilo väčšie vozidlo, ktoré ich obchádzalo v protismere


Napriek tomu, že ho vodič protiidúceho auta musel vidieť, nevrátil sa do svojho jazdného pruhu ani nezastavil na okraji cesty. Namiesto toho si rozhnevanými gestami spoza volantu vynútil prednosť. Zákon o cestnej premávke pritom definuje vyhýbanie automobilov, ktoré idú oproti sebe, jednoznačne.

„Vodiči protiidúcich vozidiel sa vyhýbajú vpravo, včas a v dostatočnej miere. Ak sa nemôžu bezpečne vyhnúť, prednosť v jazde je povinný dať ten vodič, na ktorého strane jazdy je prekážka alebo zúžená vozovka,“ stojí v zákone.


Okrem toho uvádza, že ak jeden z vodičov musí cúvať, urobí to ten, pre ktorého je to ľahšie alebo menej nebezpečné. V tomto prípade však v snahe vyhnúť sa konfliktu zacúval náš čitateľ.



Chceme vás informovať o tom, čo vás zaujíma a trápi.
Aj tento článok vznikol na podnet čitateľov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu