FOTO: Lyžiar v stredisku pri Žiari vrazil do prekážky. S vážnymi zraneniami ho odviezol vrtuľník


FOTO: Lyžiar v stredisku pri Žiari vrazil do prekážky. S vážnymi zraneniami ho odviezol vrtuľník
Galéria: 4 fotky
Foto: hzs.sk

Horskí záchranári zasahovali v lyžiarskom stredisku aj počas dnešného dňa, stredy 24. januára 2024. V dopoludňajších hodinách potreboval ich pomoc 59-ročný muž, ktorý na zjazdovke strediska Žiar-Dolinky narazil do pevnej prekážky. Spôsobil si tak vážne poranenia hlavy, ale aj nohy a ruky.

„Na miesto smerovali horskí záchranári z Oblastného strediska HZS Západné Tatry, ktorí do príchodu Záchrannej zdravotnej služby pacienta vyšetrili, poskytli mu neodkladnú zdravotnú starostlivosť a pripravili ho na transport z lyžiarskeho strediska,“ spresňuje HZS na svojej webovej stránke.

Vzhľadom na zdravotný stav lyžiara bola o spoluprácu požiadaná posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby, ktorá k pacientovi letela z Popradu a následne ho v stabilizovanom stave previezla do nemocnice. Práca horských záchranárov v spomínanom stredisku však týmto prípadom neskončila.

Počas ošetrovania 59-ročného muža sa tu taktiež zranila aj 44-ročná Slovenka. „Horskí záchranári prítomní v tom čase v lyžiarskom stredisku, ošetrili pacientku so zraneným kolenom, ktorá bola následne odovzdaná do starostlivosti privolanej posádke RZP,“ dodáva na záver HZS.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu