Nechcete ísť bežkovať sami? Zapojte sa do prechodu Beskydsko-Javorníckou bežeckou magistrálou


Foto: Nechcete ísť bežkovať sami? Zapojte sa do prechodu Beskydsko-Javorníckou bežeckou magistrálou Foto: ŽSK

Žilinský samosprávny kraj organizuje budúcu sobotu 3. februára obľúbený 11. ročník Prechodu Beskydsko – Javorníckou lyžiarskou bežeckou magistrálou. Ide o najznámejšiu a najvyhľadávanejšiu bežeckú trasu v regióne Kysuce. Ponúka upravené trasy v dĺžke až 50 kilometrov. 

Účastníci 11. ročníka podujatia však spolu prebehnú len 22 kilometrov (11 km tam a 11 km späť). Trasa je vedená pohorím Javorníkov v nadmorskej výške od 685 po 1 050 m.n.m. Terén je premenlivý, všetky trasy sú riadne značené farebne alebo informačnými stĺpmi so smerovníkmi. Nachádza sa tu viacero aj rozhľadní. 

Registrácia účastníkov bude prebiehať v čase od 8:00 do 8:30 hod. na parkovisku pri reštaurácii Melocík. Po nej môžu účastníci individuálne vyraziť na trasu Sedlo Melocík – Čerenka – Osada Gregušovci – Sedlo nad Zápačou – Porazisko – Sedlo pod Hričovcom – Butorky – Kasárne. Nie je podmienkou absolvovať trasu celú, účasť je na vlastnú zodpovednosť.


V prípade nevyhovujúcich snehových podmienok sa podujatie uskutoční o týždeň neskôr, v sobotu 10. februára. 

Beskydsko – Javornícku lyžiarsku bežeckú magistrálu spravuje Žilinský samosprávny kraj, so zjazdnosťou trasy pomáhajú zmluvní partneri. Župa v snahe zlepšovať podmienky na športové vyžitie pre domácich aj zahraničných návštevníkov každoročne investuje do jej údržby približne 10-tisíc eur.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu