Alkohol neúradoval len pri nehode v tuneli Horelica. V sobotu nafúkali aj ďalší traja Kysučania


Foto: Alkohol neúradoval len pri nehode v tuneli Horelica. V sobotu nafúkali aj ďalší traja Kysučania Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

V sobotu ráno otriasla Slovenskom správa o nehode v čadčianskom tuneli Horelica, ktorá pripravila o život muža poľskej národnosti. Polícia v tejto súvislosti vzniesla obvinenie voči 46-ročnému Milanovi z Čadce, ktorý po nehode nafúkal takmer dve promile. 

Zo štatistík žilinskej krajskej polície však vyplýva, že nešlo o jediný príprad, kedy vodiči z Kysúc počas sobotňajšieho dňa sadli za volant opití.

Policajti vykonávali zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky počas celého týždňa. Počas neho odhalili až 27 vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu, z toho 15 vodičov malo výsledok nad jedno promile.

U vodičov bol alkohol zistený vykonanými dychovými skúškami, ktorej sa jeden vodič dokonca odmietol podrobiť. Štatistiky tiež ukazujú, že šiesti vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili dopravnú nehodu. Jedným z nich bol aj 46-ročný Milan. 


Nafúkali aj ďalší

V sobotu ráno zastavila hliadka 31-ročného vodiča. Ten si pre svoju jazdu pod vplyvom alkoholu vybral tzv. „starú cestu“ v čadčianskej mestskej časti Horelica. Pri kontrole sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom v prepočte 1,23 promile.

Popoludní o 15:45 hod. policajti chytili ďalšieho opitého vodiča v obci Rudina. Neslávnym „rekordérom“ sa stal 41-ročný vodič, ktorý nafúkal až 2,31 promile. Hliadky sa zamerali aj na vodičov v obci Makov. Tam odhalili 55-ročného vodiča, ktorý mal 1,27 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. 

Polícia v tejto súvislosti apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Všetci uvedení vodiči čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu