FOTO: V nedostavanej plavárni na Kysuciach prebývajú ľudia bez domova. Pomoc od mesta odmietli


FOTO: V nedostavanej plavárni na Kysuciach prebývajú ľudia bez domova. Pomoc od mesta odmietli
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/Údržba mesta Kysucké Nové Mesto

V objekte nedostavanej plavárne v Kysuckom Novom Meste sa pravidelne zdržiavajú ľudia bez domova či iné marginalizované skupiny. Hoci by sme mohli očakávať, že v chladných mesiacoch sú na pomoc ostatných ľudí doslova odkázaní, nemusí byť vždy tomu tak. Oni ju dokonca odmietli. 

Zamestnanci mesta sa im rozhodli pomôcť v utorok 23. januára. „Na pokyn primátora bola opakovane ponúknuta pomoc dvom bezdomovcom, ktorí prebývajú na plavárni,“ informuje Údržba mesta Kysucké Nové Mesto na sociálnej sieti s tým, že poverený pracovník mestského úradu za asistencie mestskej polície im ich situáciu opakovane vysvetlil a navrhol im riešenia.

„Pani bola ponúknuta pomoc umiestniť ju v charitatívnej organizácií v Žiline, pánovi bola privolaná rýchla zdravotná pomoc. Obaja túto pomoc odmietli. Z prostredia bolo vidno, že majú blízko k alkoholu. Pobrali si svoje osobné veci a odišli,“ dodala Údržba mesta Kysucké Nové Mesto.

Pracovníci mesta po ich odchode aspoň upratali neporiadok a momentálne budovu nedostavanej plavárne zabezpečujú tak, aby sa tam ľudia z marginalizovaných komunít nemohli vrátiť a zdržiavať.



Chceme vás informovať o tom, čo vás zaujíma a trápi.
Aj tento článok vznikol na podnet čitateľov.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu