Z pretekov v Jasnej záchranári odvážali 11-ročné dieťa, dve staršie ženy aj mladíka


Foto: Z pretekov v Jasnej záchranári odvážali 11-ročné dieťa, dve staršie ženy aj mladíka Foto: ATE a KR PZ ZA

Počas uplynulého víkendu sa v zimnom stredisku Jasná uskutočnil Svetový pohár žien v alpskom lyžovaní 2024. Počas soboty aj nedele boli na mieste pripravené záchranky, vrtuľník, horskí záchranári, polícia aj dobrovoľníci. V pohotovosti bolo aj Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky.

Už v prvý deň na tiesňovej linke 155 prijali niekoľko žiadostí o pomoc pre účastníkov podujatia. Prvá záchranka smerovala k len 11-ročnému dieťaťu, ktoré skolabovalo. Následne prišla aj po 23-ročného muža s úrazom kolena. Obidvaja boli prevezení do nemocnice v Ružomberku.

„K 59-ročnej žene sme vyslali vrtuľníkovú záchrannú službu. Pacientku transportovali s akútnym infarktom myokardu do kardiocentra v Banskej Bystrici. Posádku rýchlej zdravotnej pomoci vyslali operátori linky 155 k 60-ročnej pacientke so srdcovou arytmiou. Po ošetrení ju previezli do nemocnice v Liptovskom Mikuláši,“ doplnilo operačné stredisko.



Na zaistení bezproblémového priebehu očakávanej športovej akcie sa podieľali aj príslušníci Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Leteckého útvaru Ministerstva vnútra Slovenskej republiky a Prezídia Policajného zboru. Na rozdiel od záchranárov, policajti nemuseli počas víkendu riešiť žiadne vážne problémy. Nezaznamenali totiž narušenie verejného poriadku ani mimoriadne udalosti, ktoré by rušili priebeh podujatia.

„Ďakujem všetkým policajtkám a policajtom, ktorí sa podieľali na zabezpečení Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní ako aj všetkým, ktorí sa pričinili o pokojný priebeh tejto významnej športovej udalosti. Chcem vyzdvihnúť zvolený spôsob organizácie dopravy počas športového podujatia, jeho realizáciu ako aj skutočnosť, že sme nezaznamenali žiadnu dopravnú nehodu,“ povedal riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Roman Bilský. Doplnil tiež, že oceňuje aj disciplinovanosť verejnosti a rešpektovanie pokynov policajtov




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu