Záujem o BikeKIA rastie. Jeden človek si bicykel požičal až 713-krát za sezónu


Foto: Záujem o BikeKIA rastie. Jeden človek si bicykel požičal až 713-krát za sezónu Foto: BikeKIA

Už čoskoro sa do žilinských ulíc opäť vrátia obľúbené zdieľané bicykle BikeKIA. Záujem o tento alternatívny spôsob dopravy rok čo rok narastá, počas uplynulej sezóny počet používateľov stúpol dokonca o 10 percent.

Žilinčania a návštevníci mesta počas roku 2023 najazdili vyše 250-tisíc kilometrov, čo je o 30-tisíc viac, než v predošlom roku. Ušetrili tým takmer 40 ton oxidu uhličitého v porovnaní s tým, keby jazdili autami.

„Služba má momentálne 44 797 užívateľov, čo je 10-percentný nárast oproti minulému roku. Celkový počet prenájmov zdieľaných bicyklov BikeKIA počas poslednej sezóny dosiahol takmer 200-tisíc, pričom najaktívnejší užívateľ z nich uskutočnil 713,“ priblížilo mesto Žilina.


Momentálne sú bicykle v údržbe, už čoskoro však znova vyrazia na cesty. Nová sezóna by mala začať na jar, presný termín jej spustenia bude závisieť od počasia.

„O presnom termíne budeme včas informovať. Služba zdieľaných bicyklov BikeKIA prevádzkuje spoločnosť ARRIVA Slovakia s podporou mesta Žilina a Nadácie Kia Slovakia,“ doplnilo mesto.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu