Príďte do Veľkých Karlovíc na nočnú súťaž bežkárov. Do 28. januára platí výhodnejšie štartovné


Foto: Príďte do Veľkých Karlovíc na nočnú súťaž bežkárov. Do 28. januára platí výhodnejšie štartovné

Namažte si lyže, zbaľte čelovku a vyrazte do Veľkých Karlovíc! Len pár kilometrov za českými hranicami, hodinu cesty od Žiliny, sa v sobotu 3. februára uskutoční tradičná súťaž s názvom Noční stopa Valachy, preteky v behu na lyžiach s jedinečnou atmosférou, ktorá vás zaručene nadchne.

Do 28. januára môžete ešte využiť výhodnejšie štartovné a zaregistrovať sa za nižšiu cenu. A nezabudnite vziať so sebou deti! Pred zotmením sú pre ne pripravené kratšie preteky a v cieli ich čaká perníková medaila. On-line registráciu nájdete tu.


Noční stopa Valachy bude opäť štartovať a finišovať pri hoteli Galik vo Veľkých Karloviciach, kde sa môžete aj pohodlne prezliecť, zohriať a občerstviť. Deti budú pretekať na kratších tratiach za denného svetla od 16.00 hod., po nich budú o 18.00 hod. nasledovať dospelí. 

„Štart pretekov pre dospelých aj deti je intervalový, čo je pre všetkých maximálne pohodlné. Dospelí majú na výber z dvoch vzdialeností - jeden okruh v dĺžke 7,5 kilometra alebo dva okruhy v dĺžke 15 kilometrov. Preteká sa klasickou technikou a pre dospelých je povinnou výbavou čelovka,“ zdôrazňuje Bohuslav Komín, hlavný organizátor DATART Valachy tour a Detskej Franz Josef Kaiser Valachy tour.


A na čo ďalšie sa môžete tešiť počas tejto skvelej súťaže? Napríklad na stretnutie so zaujímavou a inšpiratívnou športovou osobnosťou. Štartérkou Nočnej stopy Valachy bude Eva Vrabcová Nývltová, trojnásobná účastníčka zimných olympijských hier, ktorej najväčším úspechom bolo skvelé 5. miesto v Soči 2014.

Eva sa postaví aj na štart, takže si s ňou môžete zmerať sily. A ešte predtým, od 13:00 hod., pozýva nielen účastníkov pretekov na krátku trasu. Je to ideálna príležitosť zatrénovať si s osobou, ktorá to naozaj vie, a možno od nej načerpať aj nejaké tipy na tréningy či techniku. Počet miest je obmedzený, bezplatne sa zaregistrujte tu.

Nočnú trať si užijú nielen pretekári ale aj nešportujúci doprovod. Zábavu ponúknu stánky partnerov, súťažná “ponožková” výzva pre všetkých, online priamy prenos so zábermi z trate pri hoteli Galik, testovanie bežiek YOKO či zábavná zóna s Datartom. Tí, ktorí budú potrebovať servis či namazať bežky, sa môžu zastaviť v stánku HYRA SPORT.


Podujatie Noční stopa Valachy je súčasťou športového seriálu DATART Valachy tour, ktorý tento rok vstupuje do svojho 12. ročníka. Zahŕňa štyri preteky v rôznych disciplínach počas všetkých ročných období - po behu na lyžiach bude nasledovať triatlon Valachy man (vrátane kategórie XTERRA), maratón horských bicyklov Bike Valachy a terénny beh Run Valachy.

To všetko v krásnej prírode a členitom teréne Veľkých Karlovíc a ich okolia. V rovnakých športových disciplínach sa vždy konajú aj detské preteky. Ich titulárnym partnerom a podporovateľom je značka Franz Josef Kaiser.

Čo je ešte dobré vedieť?

  • Na všetky preteky Valachy tour sa môžete zaregistrovať už teraz bez obáv, že vám niečo unikne. Štartovné pre dospelých je automaticky poistené proti stornu v spolupráci s poisťovňou Kooperativa.
  • Darujte štartovné ako darček. V e-shope Valachy tour nájdete poukážky na všetky preteky vrátane Valachy man.
  • Predĺžte si návštevu pretekov o krátku dovolenku. V neďalekom Spa hoteli Lanterna sú ešte stále voľné izby a po pretekoch si môžete vychutnať prvotriedne kúpele, saunové rituály, exotické masáže a prvotriedne jedlo. Viac informácií nájdete tu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok