Ako je na tom diaľničný privádzač v Rajeckej doline? Rezort dopravy pripravuje ďalšie kroky


Foto: Ako je na tom diaľničný privádzač v Rajeckej doline? Rezort dopravy pripravuje ďalšie kroky

Téma diaľničného privádzača v Rajeckej doline neustále rezonuje najmä v súvislosti so zlepšením dopravnej infraštruktúry v žilinskom okrese. Vybudovaním privádzača by sa mala významne odbremeniť doprava z obcí v tejto lokalite.

Realizácia II. etapy, ktorá zahŕňa úsek od Žiliny po Lietavskú Lúčku, už je ukončená. Dostavba I. etapy od Lietavskej  Lúčky po Rajecké Teplice sa však neustále odkladá.

V akej fáze je tento zámer dnes? Informácie o aktuálnom stave a ďalších pripravovaných krokoch prinesie stretnutie predsedu OOCR Rajecká dolina Petra Slyška spolu so štátnymi tajomníkmi Ministerstva dopravy SR - Denisou Žilákovou a Igorom Chomom a zástupcami Národnej dialničnej spoločnosti. 


Uskutočniť by sa malo v stredu 17. januára v Rajeckých Tepliciach. Okrem privádzača budú riešiť aj modernizáciu cesty 1/64 v úseku Rajec - Rajecká Lesná, ktorá bude financovaná z fondov Európskej únie.

Témou bude aj modernizácia železničnej trate Žilina - Rajec - Výhybňa Konská a budovanie cyklistickej infraštruktúry v Rajeckej doline. O výsledku stretnutia zástupcov štátu a regiónu budeme informovať. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu