Recepčná z Oravy ukradla v Lidli ementál a dve detské knihy, súd jej vymeral 18-mesačnú podmienku


Foto: Recepčná z Oravy ukradla v Lidli ementál a dve detské knihy, súd jej vymeral 18-mesačnú podmienku Foto: google.com/Marián Dubina

Z obchodu zobrala syr a dve detské knihy, teraz má jedenapolročnú podmienku. Okresný súd v Námestove vo štvrtok 11. januára rozhodol o vine slobodnej recepčnej z Oravy, ktorá sa dopustila prečinu krádeže.

Žena začiatkom januára vošla do predajne Lidl na Hviezdoslavovej ulici v Tvrdošíne, kde z regálu vybrala blok syra ementál v hodnote 4,29 eura. Okrem toho vzala aj detské knihy Kde bolo, tam bolo a Babičkine rozprávky, ktoré spolu stáli takmer 11 eur. 

„Tovar si ukryla pod bundu, ktorú mala oblečenú na sebe, následne s tovarom prešla cez pokladničnú zónu bez jeho zaplatenia, čím spoločnosti Lidl Slovenská republika spôsobila škodu vo výške 15,27 eura,“ priblížil námestovský súd.


To však nebolo jej prvé porušenie zákona. V júli minulého roka bola uznaná vinnou zo spáchania priestupku proti majetku, za ktorý vtedy dostala blokovú pokutu 10 eur. Súd sa preto rozhodol pristúpiť k tvrdšiemu trestu. 

Recepčná bola za prečin krádeže odsúdená na trojmesačný trest odňatia slobody, ktorý bol podmienečne odložený na skúšobnú dobu 18 mesiacov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu