Jazda na skútri sa zmenila na boj o život. 45-ročného muža už zachrániť nedokázali


Foto: Jazda na skútri sa zmenila na boj o život. 45-ročného muža už zachrániť nedokázali
Galéria: 3 fotky
Foto: KR PZ Žilina/HZS

Včera vo večerných hodinách došlo v katastri obce Mútne k úmrtiu 45-ročného muža. Občan Poľskej republiky sa počas jazdy na snežnom skútri dostal do nedostupného terénu Oravských Beskýd, kde sa z doposiaľ nezistených príčin prevrátil a skúter ho zavalil. 

Na pomoc mu išli horskí záchranári. Tých kontaktovala manželka 45-ročného muža po tom, ako s ním stratila kontakt. Záchranári pri pátraní na základe získaných informácií našli stopu snežného skútra a následne aj miesto nehody.

„Poľskí záchranári nachádzajúci sa ako prví na mieste zahájili rozšírenú resuscitáciu, no aj napriek ich maximálnemu úsiliu sa u muža už nepodarilo obnoviť vitálne funkcie,“ uvádza Horská záchranná služba na webe. 

Horskí záchranári zo Západných Tatier vykonali po dosiahnutí miesta potrebné úkony a telo muža transportovali z horského terénu. Následne ich odovzdali príslušníkom polície a pohrebnej službe.


„Skúter zavalil vodiča, následkom čoho utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Obhliadajúci lekár vylúčil cudzie zavinenie,“ uviedla žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková s tým, že u nebohého bola nariadená súdna pitva

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Zákamenné v súvislosti s uvedenou udalosťou začal trestné stíhanie vo prečinu usmrtenia.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu