V meste pod Tatrami už rýchliky nezastavujú. Obyvatelia spisujú petíciu, na prestup čakajú aj hodinu


Foto: V meste pod Tatrami už rýchliky nezastavujú. Obyvatelia spisujú petíciu, na prestup čakajú aj hodinu Foto: ilustračné - Facebook/ZSSK

Nový grafikon vlakovej dopravy je v platnosti už mesiac. Za ten čas stihla vzniknúť prvá petícia, ktorá vyjadruje nespokojnosť obyvateľov Horného Liptova s novým cestovným poriadkom. Tí totiž žiadajú obnovenie zastávky rýchlikov v železničnej stanici Liptovský Hrádok.

Petícia sa týka vlakov Ex 626 na trase Košice - Bratislava a Ex 15621 na trase Bratislava-Prešov. V petícií sa obracajú na Ministerstvo dopravy Slovenskej republiky, vedenie Žilinského samosprávneho kraja, ako aj samotné mesto Liptovský Hrádok. 

„V dôsledku zrušenia zastávky v Liptovskom Hrádku vznikla cestujúcim nutnosť čakať 1 hodinu na Ex 626 v železničnej stanici Liptovský Mikuláš. Rovnako aj v prípade Ex 15621 je nutné čakať v Liptovskom Mikulaši na osobný vlak do Liptovského Hrádku približne 1,5 hodiny,“ naliehajú autori petície. 

Čakanie podľa nich spôsobuje problémy študentom, dôchodcom, chorým ľuďom cestujúcim k lekárovi, ako aj pracujúcim.


Podpisy sa zatiaľ zbierajú len fyzicky prostredníctvom petičných hárkov. Tie môže verejnosť podpísať v Liptovskom Hrádku na Mestskom úrade, v Mestskej knižnici, na poliklinike a v kníhkupectve Tranoscius. Taktiež je možnosť si petičný hárok vytlačiť a pomôcť petičnému výboru pri získavaní podpisov.

Nájdete ho na tomto odkaze. Zbieranie podpisov pod petíciu bude prebiehať do polovice februára.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu