Bombu na žilinských súdoch nenašli. Polícia začala trestné stíhanie, zisťuje motív konania volajúceho


Foto: Bombu na žilinských súdoch nenašli. Polícia začala trestné stíhanie, zisťuje motív konania volajúceho Foto: KR PZ ZA

Policajti opäť prehľadávajú budovy súdov. Žilinskí policajti dnes prijali na tiesňovej linke hovor od neznámej osoby s mužským hlasom, ktorá uviedla, že na súde je bomba. Oznamovateľ však neuviedol sídlo konkrétneho súdu, preto operačný dôstojník vyrozumel všetky krajské mestá na území Slovenska.

Polícia vyslala na jednotlivé súdy policajné hliadky a z bezpečnostných a preventívnych dôvodov vydala pokyn na evakuáciu dotknutých budov,“ spresňuje žilinská krajská polícia s tým, že na mieste sú policajní pyrotechnici so psami špecialistami na vyhľadávanie výbušnín. V týchto chvíľach vykonávajú pyrotechnické prehliadky.

Len včera, v stredu 10. januára bola bomba nahlásená aj na súdoch v Trnave a Galante. Polícia ich tak pre bombovú hrozbu musí prehľadávať dva dni po sebe.


Aktualizácia, 15:24

Pyrotechnici so psami a špecialistami na vyhľadávanie výbušnín vykonali pyrotechnické prehliadky jednotlivých súdov s negatívnymi výsledkami. Informovala o tom žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková. 

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline začal vo veci trestné stíhanie pre trestný čin šírenia poplašnej správy. „Vyhodnocujeme všetky informácie smerom k osobe volajúceho a k motívu jeho konania,“ dodala Šefčíková. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu