VIDEO: Diviaky v Závodí útočili na kontajner. Rodičia ich stretávajú pri prechádzkach s deťmi


Foto: VIDEO: Diviaky v Závodí útočili na kontajner. Rodičia ich stretávajú pri prechádzkach s deťmi Foto: Čitateľ

Diviaky už roky znepríjemňujú život obyvateľom štvrtého najväčšieho mesta na Slovensku. V Žiline ich môžete stretnúť najmä na Hájiku, v Závodí, Bánovej, Trnovom, no po novom aj na sídliskách Solinky či Vlčince.

Koncom uplynulého roka bolo niekoľko jedincov, ktoré sa pohybovali po lesoparku, zastrelených poľovníkmi, v okolí sa ich však nachádza omnoho viac. S prosbou o ďalšiu medializáciu problémov s diviakmi nás následne oslovila aj obyvateľka mestskej časti Závodie.

„Možno, keby sa to viac riešilo verejne, mesto by sa rozhýbalo. Naozaj nie je príjemný pocit, že ich môžeme stretnúť na prechádzke s dieťaťom. Susedia sa to snažia riešiť už niekoľko rokov, žiaľ, nepochodili nikde,“ napísala nešťastná mamička zo Závodia.



Poslala nám aj videozáznam, ktorý zachytáva dvojicu pravdepodobne dospelých diviakov. Najskôr sa prechádzajú po parkovisku okolo vozidiel, následne zaútočia na kontajner. Zatiaľ, čo sa ho jedna sviňa snaží prevrátiť z rôznych strán, druhá sa prizerá. „Toto je na dennom poriadku, včera tu boli o pol ôsmej večer, čo je čas, kedy ľudia ešte chodia po ulici,“ dodala Žilinčanka.

Prevrátené nádoby na komunálny odpad či doškriabané autá sú v Závodí, rovnako ako na Hájiku, bežnou záležitosťou. Občania sa pred niekoľkými rokmi rozhodli vziať riešenie do vlastných rúk a niektoré koše priviazali hrubou reťazou k tyči zabetónovanej do zeme. Na niektorých miestach medzičasom pribudli polopodzemné kontajnery alebo chránené stojiská, tie sa však ani zďaleka nenachádzajú všade. Diviaky sa v minulosti dokonca dostali ľuďom až do záhrad.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu