Nespokojní Žilinčania opäť vyjdú do ulíc. Ďalší protivládny protest sa uskutoční tento týždeň


Foto: Nespokojní Žilinčania opäť vyjdú do ulíc. Ďalší protivládny protest sa uskutoční tento týždeň Foto: Facebook/Ľubo Bechný

V utorok 12. decembra aj o týždeň neskôr sa žilinské ulice naplnili občanmi, ktorí nie sú spokojní s aktuálnou politickou situáciou na Slovensku. Spoločne sa stretli pred Novou synagógou, aby vyjadrili nesúhlas s rozhodnutiami vlády aktuálneho premiéra Róberta Fica. Ďalší protest s rovnakou myšlienkou a heslom „Zastavme ich!” by sa mal uskutočniť už tento týždeň.

„Robert Fico zaznamenal prvú prehru, keď chcel dať zrušenie Úrad špeciálnej prokuratúry ako darček svojim oligarchom už pred Vianocami. Plné námestia a dôrazný boj v parlamente ho však prinútili ustúpiť, čo vôbec nečakal,“ píšu organizátori protestov v pozvánke na podujatie.


Ako uviedol v živom vysielaní predseda strany Progresívne Slovensko Michal Šimečka, ďalšia séria protestov sa bude konať až v trinástich mestách po celej krajine. Oficiálne podujatia však boli zatiaľ vytvorené len pre Bratislavu, Nitru, Banskú Bystricu a Košice.


Nespokojní obyvatelia jednotlivých miest sa majú stretnúť vo štvrtok 11. januára o 18:00 hod. večer. Ako napísal žilinský poslanec Karol Haas, v rovnakom čase má začať ďalší protivládny protest aj v Žiline. Otázne ostáva, či sa opäť uskutoční na rovnakom mieste.

„Náš tlak v parlamente a na námestiach však musí pokračovať. Našim cieľom je promafiánsky balíček nielen spomaliť, ale úplne zastaviť. Musíme tiež zabrániť tomu, aby v dvoch tohtoročných voľbách vyhrali zástupcovia vládnej koalície, pretože nemôžu mať všetko,“ približujú cieľ protestov organizátori.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu