Žilinský vianočný trolejbus už štvrtý rok zvíťazil v medzinárodnej súťaži. Páčil sa vám?


Foto: Žilinský vianočný trolejbus už štvrtý rok zvíťazil v medzinárodnej súťaži. Páčil sa vám? Foto: Dopravný podnik mesta Žiliny

Žilina sa môže pochváliť už štvrtým prvenstvom v poradí. V medzinárodnej ankete o najkrajší vianočný trolejbus, ktorú vyhlasuje české občianske združenie Společnost pro veřejnou dopravu, sa vozidlo žilinského dopravného podniku umiestnilo ako prvé zatiaľ každý rok.

Tentokrát sa do ankety zapojilo 2 780 ľudí, ktorí celkovo hlasovali 3 737-krát. Každý respondent si totiž mohol vybrať až tri najkrajšie vyzdobené vianočné vozidlá mestskej hromadnej dopravy. O víťazstvo bojovalo desať trolejbusov z piatich krajín sveta.


„Výsledky tohto ročníka akoby potvrdzovali ten predošlý - poradie na prvých troch priečkach sa nezmenilo. Okrem vyhlásenia výsledkov čitateľov sa organizátori rozhodli udeľovať aj špeciálnu cenu poroty. Toto ocenenie má za cieľ vyzdvihnúť významné vynaložené úsilie niektorého z dopravných podnikov,“ napísal organizátor.


Dopravný podnik mesta Žiliny tento rok vyzdobil trolejbus Škoda 26 Tr NU. Cestujúcich potešili svetlá takmer 5-tisíc malých žiaroviek na reťazi s dĺžkou 432 metrov. Projektor v interiéri vozidla premietal na strop hviezdnu oblohu. Okrem toho vnútro trolejbusu zdobili aj vianočné kresby od detí a prvky, ktoré odkazovali na 30. výročie založenia dopravného podniku.

Druhé miesto získala česká Opava, pričom vianočný trolejbus vyzdobili zamestnanci miestneho dopravného podniku vo svojom voľnom čase. Ako tretie sa umiestnilo vozidlo z mesta Ústí nad Labem. Špeciálnu cenu poroty zas získala Jihlava, a to najmä za kreativitu výzdoby. Tamojší dopravný podnik stavil okrem vizuálnych prvkov aj na hudbu z ampliónov, vôňu vanilky a škorice a plyšové medvede pre deti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu