Na žilinských vianočných trhoch si už punč nekúpite, vyhliadkové koleso práve demontujú


Foto: Na žilinských vianočných trhoch si už punč nekúpite, vyhliadkové koleso práve demontujú Foto: Vpravo: Alex Pačo

Včera v Žiline oficiálne skončili vianočné trhy, ktoré trvali od 23. novembra 2023 až do 2. januára 2024. Stánky rozvoniavajúce punčom, pečenými gaštanmi, kapustnicou, klobáskami a inými sviatočnými dobrotami ostali otvorené najdlhšie za posledné roky.

Okrem hlavných mestských trhov, ktoré sa konali najmä na Mariánskom námestí, priniesla do Žiliny svoje vlastné trhy aj televízia JOJ. Tie sa uskutočnili cez víkend 24. až 26. novembra na Námestí Andreja Hlinku, pričom po nich v centre ostalo veľké vyhliadkové koleso.


Dnes si už drevených stánkoch horúci nápoj ani chutné jedlo nekúpite. Koleso, ktoré ponúkalo krásne výhľady na Katedrálu Najsvätejšej Trojice, Sad SNP, Farské schody a panorámu mesta, práve teraz demontuje spoločnosť, ktorá ho priviezla.


Okrem príjemného pocitu zo sviatkov, dojmov z koncertov či vystúpení a rôznych výrobkov, ktoré sa dali zakúpiť na mestských trhoch, ostali niektorým Žilinčanom aj ďalšie suveníry. Tak ako minulý rok, aj teraz si mohli ponechať plastový pohár s vianočnou grafikou. Okrem červených však pribudli aj modré, ktoré potešili najmä zberateľov. Akú farbu pripraví mesto a Oblastná organizácia cestovného ruchu Malá Fatra v spolupráci s Ministerstvom dopravy SR na budúci rok?





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu