Žilinskí mestskí policajti upokojovali bitkárov a pomohli seniorke. Na Silvestra riešili aj poškodenú lavičku


Foto: Žilinskí mestskí policajti upokojovali bitkárov a pomohli seniorke. Na Silvestra riešili aj poškodenú lavičku Foto: Facebook/Mestská polícia Žilina

Príslušníci Mestskej polície Žilina majú za sebou namáhavý posledný víkend roka 2023. Situácia bola náročná aj z dôvodu, že centrum mesta sa na Silvestra po rokoch opäť zaplnilo ľuďmi vďaka pestrému programu. 

„Pretože po dlhšej dobe boli v našom meste silvestrovské oslavy, boli sme prichystaní v potrebnej sile, aby sme zvládli negatívne prejavy a ochránili mesto. Počas posledného 52 víkendu bolo zistených 112 priestupkov,“ informuje mestská polícia v príspevku na sociálnej sieti.

Hliadka počas Silvestra zasahovala na Mariánskom námestí, kde došlo pri neodbornej manipulácii s pyrotechnikou k poškodeniu lavičky. Vďaka pohotovej reakcii sa v krátkom čase podarilo zistiť, kto zábavnú pyrotechniku neuvážene odpálil. 


Pomoc mestskej polície bola potrebná aj pri hľadaní troch osôb, ktoré nastriekali grafity na fasádu obytných domov. Podľa podrobného opisu sa podozrivých podarilo zadržať. Ku skutku sa následne priznali a prípad ďalej rieši štátna polícia ako podozrenie z trestného činu.

K spolupráci so štátnymi policajtmi došlo aj pri riešení vandalizmu na výklade miestnej lekárne. Tú kameňom rozbil muž z Topoľčian. Hliadka mestskej polície ho zadržala a ďalšej ho predviedla na Policajný zbor. 

Žilinských policajtov zamestnali aj bitkári pred diskotékou v centre mesta. Tam sa im situáciu podarilo upokojiť, pomocnú ruku neskôr podali aj staršej žene s bolesťami v hrudníku. Seniorku následne prevzala do svojej starostlivosti posádka Rýchlej zdravotnej pomoci. Okrem polície a záchranárov kooperovali mestskí policajti aj s hasičmi, keďže občanmi boli hliadky privolané aj k dvom požiarom.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu