Žilinskí hasiči obdarovali novorodencov v nemocnici aj Nadáciu anjelské krídla


Foto: Žilinskí hasiči obdarovali novorodencov v nemocnici aj Nadáciu anjelské krídla Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Záchranná brigáda Hasičského a Záchranného Zboru Žilina každoročne usporadúva predvianočnú dražbu a zbierku na pomoc chorým deťom a ľuďom v núdzi. Tentokrát sa im vďaka krásnym ručne vyrábaným predmetom a dekoráciám od rôznych darcov podarilo získať až 900 eur, ktoré rovným dielom rozdelili medzi Nadáciu anjelské krídla a novorodenecké oddelenie žilinskej nemocnice.

Nadácia vďaka finančnému daru pomôže deťom, dospelým aj rodinám, ktoré to nemali v živote ľahké. Novorodenecké oddelenie zas peniaze využije na zakúpenie glukomeru na vyšetrovanie glykémie, oftalmoskopu na vyšetrenie očiek a dezinfikovateľných vankúšikov na kojenie pre mamičky.

„Ďakujeme veľmi pekne za skvelú myšlienku a podporu, ktorú hasiči žilinskej nemocnici dlhodobo prejavujú. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí svoje diela a darčeky venovali do dražby. Vďaka takýmto krásnym činom môžeme pokračovať v skvalitňovaní podmienok pre naše bábätká. Zároveň si veľmi vážime milé a praktické darčeky, ktoré dostalo novorodenecké oddelenie aj oddelenie pediatrie,“ napísala nemocnica.

Okrem 450 eur totiž dostali aj rôzne veci od fotografa Milana Dermeka a sponzorov Liprint.sk, RMG cars, Pizzérie Caesar Rajecké Teplice a Dominiky Kučesovej.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu