FOTO: Zlodeji sa vlámali do skladov dobrovoľníkov na Hričovskom hrade, odišli naprázdno


FOTO: Zlodeji sa vlámali do skladov dobrovoľníkov na Hričovskom hrade, odišli naprázdno
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/Hrad Hričov

Zlodeji sa v poslednej dobe nezastavia skutočne pred ničím. Počas minulej zimy vykradli sklad dobrovoľníkom, ktorí opravujú Starhrad v Nezbudskej Lúčke, tentokrát sa zas zamerali na Hričovský hrad.

„Dnes nás na hrade čakalo nemilé prekvapenie. Niekto nám vypáčil zámky a poškodil dvere na oboch skladoch. Našťastie zo skladov nič nezmizlo. Nič zaujímavé tam totiž na zimu nedržíme,“ napísal v stredu 27. decembra administrátor skupiny združujúcej dobrovoľníkov, ktorí opravujú zrúcaninu hradu.



Páchateľ si podľa neho myslel, že v sklade nájde elektrocentrálu a iné hodnotné elektrické náradie. Práve centrála a FLEX brúska zmizli v októbri 2022 spred Starhradu. Tentokrát zlodej otvoril aj drevenú kasičku, do ktorej dobrovoľníci zbierajú peniaze od návštevníkov. Hotovosť v nej však nenechávajú, takže nakoniec odišiel naprázdno.

„Okrem iného nielen mimo sezóny, ale aj cez sezónu v skladoch nie je nič hodnotné okrem vecí potrebných ku konzervácii hradu. Ak má dotyčný záujem, tak môže prísť pomôcť a presvedčiť sa, s akým náradím pracujeme,“ dodal ďalší administrátor skupiny Hrad Hričov.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu