V 14. týždni počet podgurážených vodičov už "len" 40.


Foto: V 14. týždni počet podgurážených vodičov už "len" 40.

Nie je to tak dávno, čo sme informovali o tom, že v Žilinskom kraji nafúkalo za 7 dní 41 vodičov. . V 14. týždni tento počet klesol - o jedného vodiča. Viac už správa z mestských stránok zilina.sk


Polícia v Žilinskom kraji počas 14. týždňa zistila požitie alkoholických nápojov celkom u 40 vodičov vozidiel. Z tohto počtu 9 vodičov motorových vozidiel nafúkalo nad 1 promile, 1 vodič sa odmietol podrobiť dychovej skúške, u 10 vodičov motorových vozidiel bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile. Kontrolám polície neušli ani vodiči nemotorových vozidiel. Z kontrolovaného počtu nemotorových účastníkov policajti zistili ovplyvnenie alkoholickými nápojmi celkom u 20 vodičov nemotorových vozidiel.

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 27 ročný mladý muž z okresu Liptovský Mikuláš. Obvinený muž viedol motorové vozidlo Peugeot 206 v noci zo soboty na nedeľu po miestnej komunikácii cez obec Liptovský Trnovec. Za autobusovou zastávkou policajná hliadka vodiča zastavila a pri následne vykonanej dychovej skúške mu bolo namerané 1,20 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,50 promile. Mužovi bola zakázaná ďalšia jazda a bol predvedený na policajné oddelenie, kde ho po vytriezvení obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obvinenému mužovi hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Zdroj: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline, zilina.sk


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu