Na večerné spoje v Kysuci počkáte jedine vonku. Stanicu zavreli kvôli agresívnej mládeži


Foto: Na večerné spoje v Kysuci počkáte jedine vonku. Stanicu zavreli kvôli agresívnej mládeži

Na železničnej stanici v Kysuckom Novom Meste si na vlakové spoje s odchodom vo večerných a nočných hodinách počkáte jedine vonku. Čakáreň je totiž v čase približne od 18. hodiny do 5. hodiny ráno zatvorená. Dôvodom majú byť neprispôsobivé osoby, ktoré v nej trávili čas počas chladných dní. 

„Pre tento krok sa železnice rozhodli z dôvodu vandalizmu, neustálemu narúšaniu pokoja a mnohokrát agresivite mládeže v čakárni. Títo občania využívali tento priestor ako zašívareň a neuposlúchli časté napomínania zamestnancov železníc,“ informoval primátor mesta Marián Mihalda na sociálnej sieti.

Situáciu preto zástupcovia samosprávy konzultovali s prednostom železničnej stanice Čadca, ktorá má v správe aj stanicu v Kysuckom Novom Meste. Následne so železničiarmi uzavreli dohodu, že večerný čas uzavretia stanice bude od 8. januára posunutý do 21:00 hod.

„Samozrejme,  prisľúbili sme niekoľko krát za večer hliadku mestskej polície a dohľad mesta nad týmto priestorom. Pokiaľ presvedčíme železnice a dôjde k náprave, pôvodný stav otváracích hodín do 23:00 sa vráti,“ dodal primátor mesta. 

V súvislosti s tým vyzýva všetkých, ktorí neprispôsobivé konanie uvidia aj počas dňa, aby okamžite volali mestskú alebo štátnu políciu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu