Diaľničiari vyzývajú na bezpečnú jazdu. Na týchto úsekoch očakávajú nárast dopravy až o 40 percent


Foto: Diaľničiari vyzývajú na bezpečnú jazdu. Na týchto úsekoch očakávajú nárast dopravy až o 40 percent Foto: ilustračné

Vianočné sviatky so sebou prinášajú aj zvýšený nápor áut na cestách. Ako uviedla Národná diaľničná spoločnosť (NDS), najviac ich očakávajú počas piatka 22. decembra. Predpokladaný nárast dopravy je viac ako 40 percent, diaľničiari preto vodičov prosia o zvýšenie pozornosti a ohľaduplnú a bezpečnú jazdu.

„V porovnaní s bežným pracovným dňom očakávame nárast dopravy na výjazde z hlavného mesta (smer Žilina), na liptovskej D1, na vjazde do Prešova (v smere z Bratislavy) či na diaľnici D2 z Českej republiky, ale aj ťahu R1 v smere do Banskej Bystrice a na ťahu R2 v smere do Lučenca,“ priblížila NDS.

V rámci Žilinského kraja očakávajú na diaľnici D1 na trase Ivachnová - Liptovský Mikuláš nárast o 43 percent. Na diaľnici D3 predpokladajú nárast v úseku Žilina - Žilina - západ o 28 percent. Rovnako treba počítať s nárastom počtu osobných a nákladných áut na diaľniciach aj po sviatkoch, avšak spiatočné cesty si môžu motoristi rozložiť do širšieho časového intervalu. 

„Z tohto dôvodu predpokladáme, že v prvé januárové dni môže byť nárast dopravy na úrovni maximálne 20 percent,“ skonštatovala NDS s tým, že motoristom je počas vianočného obdobia neustále k dispozícii posádka Diaľničnej patroly. Tú si môžete privolať prostredníctvom bezplatného čísla 0800 100 007, alebo cez mobilnú aplikáciu ViaRest.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu