Na Liptove prestreli štedrovečerný stôl ľuďom bez domova. Pod stromčekom našli aj darčeky


Foto: Na Liptove prestreli štedrovečerný stôl ľuďom bez domova. Pod stromčekom našli aj darčeky
Galéria: 10 fotiek

V Liptovskom Mikuláši nezabúdajú ani na ľudí bez domova - tých, ktorí nemôžu tráviť Vianoce v teple domova a v kruhu svojich blízkych. Preto im dnes pripravili Štedrú večeru s tradičnými vianočnými jedlami a balíčkami.

„Vždy v predvianočnom období im naše mesto v spolupráci s partnermi pripravuje posedenie za slávnostne prestretým stolom. Ľudia bez domova si spoločne vychutnali tradičné chody - voňavú kapustnicu, mäso so zemiakovým šalátom aj koláče a ovocie,“ uviedla samospráva na sociálnej sieti. 

Ľudia bez domova, ktorí sa pohybujú v meste, majú každý deň v roku možnosť ísť na teplú polievku, ktorú dostanú v budove Červeného kríža na Kuzmányho ulici zadarmo. Pravidelne chodí na misku polievky tridsať až tridsaťpäť ľudí denne, niekedy aj viac.

„O službu podávania polievok je veľký záujem nielen v zime. Samozrejme, v zimnom období im teplá polievka padne lepšie. Zohrejú sa, chvíľu si posedia v teplom prostredí jedálne a oddýchnu si. Okrem polievky dostanú aj teplý nealkoholický nápoj. Často nejakú sladkosť, či ovocie. Popri teplej polievke sa s nimi chvíľu porozprávame, prípadne im ošetríme rany,“ dodala riaditeľka SČK Liptovský Mikuláš  Marika Kubíková.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu