Protesty proti Ficovej vláde pokračujú. K Žiline sa pridáva aj Liptovský Mikuláš


Foto: Protesty proti Ficovej vláde pokračujú. K Žiline sa pridáva aj Liptovský Mikuláš

Aj dnes o 18:00 bude pred Novou synagógou v Žiline prebiehať protest proti krokom Roberta Fica. K iniciatíve, ktorá v uliciach slovenských miest odštartovala minulý týždeň, sa z miest v Žilinskom kraji pridal aj Liptovský Mikuláš. Tam sa protestujúci dav stretne rovnako o 18:00 na Námestí osloboditeľov. 

Dôvodom protestov je nesúhlas so zámerom zrušiť Úrad špeciálnej prokuratúry, znížiť tresty za korupciu a úplne okresať ochranu oznamovateľov protispoločenskej činnosti.

Vláda na čele s Robertom Ficom robí neporiadok vo všetkom, čo doteraz fungovalo. Jej cieľom je úplne zlikvidovať právny štát a zabezpečiť amnestiu jej ľuďom,“ tvrdia organizátori. Rozhodli sa preto konať a vyšli do ulíc spolu s tisíckami ľudí po celom Slovensku. 


Protest má byť pokojným, no hlučným vyjadrením občianskeho nesúhlasu s týmito krokmi. „Preto vyzývame všetkých, ktorým záleží na budúcnosti našej krajiny, aby prišli, doniesli si píšťalky, rapkáče, bubny a iné nástroje a dali tak nahlas najavo svoj občiansky postoj,“ dodali organizátori.

Okrem Žiliny sa bude protest konať aj v týchto mestách:

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu