Plameň betlehemského svetla žiari v Katedrále Najsvätejšej Trojice v Žiline. Priniesli ho tam miestni skauti


Foto: Plameň betlehemského svetla žiari v Katedrále Najsvätejšej Trojice v Žiline. Priniesli ho tam miestni skauti Foto: Facebook/Žilinská diecéza

Betlehemské svetlo nesúce posolstvo pokoja, lásky, mieru a jednoty dorazilo do Žiliny minulú sobotu. Hneď na druhý deň, na tretiu adventnú nedeľu 17. decembra 2023, zažiarilo vďaka žilinským skautom aj v katedrálnom chráme Najsvätejšej Trojice v Žiline.

Ako uviedla Žilinská diecéza v príspevku na sociálnej sieti, k predstaveniu tradície odpaľovania betlehemského svetla na sviece na oltári a adventnom venci došlo na začiatku svätej omše, ktorú slávil diecézny biskup Mons. Tomáš Galis.

Cirkev ňou slávnostne vstúpila do obdobia bezprostrednej prípravy na nadchádzajúce sviatky. Rovnako tak na ne upozorňuje aj ružová liturgická farba, ktorá pripomína radosť z toho, že sa blížia, ale poukazuje aj na Svetlo, ktoré je živou nádejou a osvetľuje temnotu noci.

„Biskup vo svojom príhovore povzbudil veriacich, aby sme všetci prinášali svetlo, ktoré je symbolom Krista, prostredníctvom malých skutkov lásky všade tam, kde sa nachádzame a prežiarili tak temnotu smútku a beznádeje dnešných dní,“ opísala diecéza bohoslužbu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu