Chystáte sa na bežky? Táto trasa na Kysuciach je už pripravená


Foto: Chystáte sa na bežky? Táto trasa na Kysuciach je už pripravená Foto: Facebook/Marián Mihalda

Beh na lyžiach patrí medzi obľúbené zimné športy, ktoré sú navyše vhodné pre všetky vekové kategórie. Mnoho bežkárov preto už netrpezlivo očakáva, kedy sa budú môcť vydať na snehom pokryté a upravené trasy.

Bežeckých trás môžeme na Kysuciach nájsť niekoľko, dobrou správou je, že jedna z nich je už aj pripravená. Nachádza sa v Kysuckom Novom Meste, začína v mestskej štvrti Kamence a pokračuje až k obci Kysucký Lieskovec. S dĺžkou 10 kilometrov zároveň patrí medzi najdlhšie trasy. 

O jej spustení informoval primátor mesta Marián Mihalda v príspevku na sociálnej sieti: „Bežkárska trasa povyše mesta je pre túto zimu spustená. Ďakujem Robkovi Jakubíkovi za energiu, voľný čas aj finančné prostriedky, ktore obetoval pre všetkých bežkochtivých nadšencov,“ napísal. 


Bežecké stopy sa okrem toho pripravujú aj v obci Vysoká nad Kysucou či Nová Bystrica. V minulosti sa strojovo upravoval úsek cyklotrasy do Dunajova a Oščadnice a nejedná bežkárska stopa sa nachádzala aj v blízkosti obcí Čierne a Svrčinovec.

Preto ak máte tip na ďalšiu upravenú trasu, dajte nám vedieť a budeme o tom informovať. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu