Chcete ochutnať hriatô a pripomenúť si dávne zvyky? Navštívte v adventnú nedeľu Múzeum kysuckej dediny


Foto: Chcete ochutnať hriatô a pripomenúť si dávne zvyky? Navštívte v adventnú nedeľu Múzeum kysuckej dediny Foto: Múzeum kysuckej dediny

Advent a vianočné sviatky patria k najbohatšiemu a najzaujímavejšiemu obdobiu roka, ktoré ľudia najviac milujú a zodpovedne sa naň pripravujú. Sviatočná atmosféra opäť dorazí aj do Múzea kysuckej dediny vo Vychylovke, kde návštevníkov čaká pútavý program.

Počas podujatia Advent na dedine, ktoré sa uskutoční už nasledujúcu druhú adventnú nedeľu 10. decembra 2023, bude celý areál skanzenu okrem histórie dýchať aj sviatočnou atmosférou. Chýbať nebudú tradičné vianočné jedlá, vilijová polievka, voňavé oblátky, horúci punč či hriatô.

Kysucké múzeum, ktorého zriaďovateľom je Žilinský samosprávny kraj, sľubuje aj návštevu Mikuláša obohatenú o malé sladké pozornosti. Počas návštevy skanzenu však možno stretnete aj Lucie zaodeté v bielych plachtách na obchôdzke.


Výstava v dreveniciach vám zase priblíži, ako prebiehali ľudové Vianoce na dedine, no aj to aké boli zvyky a obyčaje od adventu cez Vianoce až po sviatok Troch kráľov. Samozrejme sa nezabudlo ani na remeselníkov, drevený betlehem a vianočné folklórne vystúpenia v podaní folklórnych súborov Fľajšovan, Fľajšovanček, Veľká Magurka a Malá Magurka.



Miesto: Múzeum kysuckej dediny
Dátum: 10.12.2023 - 10:00    15:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu