Novorodeniatka zo žilinskej nemocnice dostali svoje prvé mikulášske nádielky


Foto: Novorodeniatka zo žilinskej nemocnice dostali svoje prvé mikulášske nádielky
Galéria: 16 fotiek
Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Mikuláš počas predošlej noci nenavštívil len slovenské domácnosti, ale aj Fakultnú nemocnicu s poliklinikou v Žiline. Tam sa pristavil aj pri tých najmenších, ktorí spoznávajú svet ešte len niekoľko dní, no už teraz dostali svoju úplne prvú mikulášsku výslužku. O špeciálnom dni na novorodeneckom oddelení informuje nemocnica v príspevku na sociálnej sieti.

Aj keď mikulášske darčeky nepochybne potešili všetky maminky, tie najkrajšie si nesú vo vlastnom náručí. Na Mikuláša pritom prvýkrát nazreli na svet až štyri novorodeniatka, a to dievčatá Adelka a Sofinka a dvojičky Zojka a Zdenko.

„Predpoludním sme boli svedkami ešte jednej výnimočnej udalosti. Mamičky, ktoré mali záujem, si mohli dať svojich drobčekov tematicky zvečniť. Novorodeniatka krásne zapózovali v pripravenom outfite a svojim maminkám, ocinom, súrodencom či starým rodičom dopriali nádhernú spomienku,“ uviedla nemocnica, ktorá sa s verejnosťou podelila o výnimočný deň prostredníctvom niekoľkých fotografií.

Na záver poďakovala novorodeneckému oddeleniu za mikulášske prekvapenie aj príkladnú starostlivosť, oddeleniu gynekológie a pôrodníctva za organizáciu mikulášskeho fotenia a tiež nemocničnej šijárni, kde vytvorili pre bábätká krásne čižmičky a čiapočky.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu