FOTO: Cesty, mosty aj cyklotrasy. Župa tento rok investovala viac ako 31 miliónov eur


FOTO: Cesty, mosty aj cyklotrasy. Župa tento rok investovala viac ako 31 miliónov eur
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Erika Jurinová

S blížiacim sa koncom roka prichádzajú rôzne bilancie. Tie týkajúce sa rekonštrukcie ciest a mostov na území nášho kraja zverejnila na sociálnej sieti županka Erika Jurinová. V tomto roku sa samospráve podarilo zrekonštruovať päťdesiatšesť kilometrov ciest a devätnásť mostov za viac ako 31,5 milióna eur.

„Výrazne nám pritom pomohli financie z eurofondov, pri ktorých čerpaní sme boli veľmi úspešní a v rámci ktorých sme zrealizovali opravy ciest v dĺžke viac ako dvadsaťšesť kilometrov a trinásť mostov,“ približuje Jurinová. Dodáva, že zvyšok stavebných úprav bol financovaný z vlastných zdrojov, z návratnej finančnej výpomoci od štátu a prostredníctvom výhodného úveru.


Medzi tohtoročné najväčšie investície patria úpravy na ceste II/584 na Liptove za viac ako 2 milióny eur. V regiónoch Horné Považie a Orava to bol úsek cesty II/583 na trase obcí Žilina - Belá - Terchová - Párnica vo výške viac ako 6 miliónov eur a tiež výstavba úseku Vážskej cyklotrasy Považský Chlmec – Žilina v hodnote takmer 4,5 milióna eur. Tam vznikol aj 180 metrov dlhý cyklomost.

„Z mostných objektov bolo najviac financií investovaných do prestavby mostu v obci Podbiel a to 2,2 milióna eur,“ informuje Jurinová.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu